Kennismaken met de Philips van Horne

Zit jij in groep 7 of 8? Dan maak je dit jaar of volgend jaar een keuze voor middelbare school. Weet jij al wat je zoekt? Zoek je een school met ruimte voor jouw talent? Kom dan naar de Philips van Horne. Hier sta jij centraal. We helpen je niet alleen bij het behalen van je diploma, maar leren je ook op een prettige manier zelfstandig te worden. We dagen je uit om jouw talenten te ontwikkelen in een veilige school met een warme sfeer. Wij staan open voor ieders opvatting en overtuiging. Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo en havo. Vanaf schooljaar 2021-2022 worden alle leerlingen in een tweejarige heterogene brugklas geplaatst. Gedurende deze twee schooljaren heb je de kans om te laten zien welk niveau het best passend is voor jou. Aan het einde van leerjaar 2 word je bevorderd naar mavo 3 of havo 3.
Daarnaast biedt de school veel extra uitdagingen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Wij helpen jou bij je voorbereiding op een vervolgstudie of een plaats in de maatschappij. Het accent in ons onderwijs ligt sterk op begeleiding, met veel aandacht voor individualiteit. Ons onderwijs krijgt vorm vanuit waarden als verdraagzaamheid, respect, vrijheid en vertrouwen. Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. We hopen je gauw te zien!Kennismakingsactiviteiten

Vanwege de onzekere situatie rondom COVID-19 en de geldende RIVM-richtlijnen bekijken wij op dit moment hoe wij onze voorlichtingsactiviteiten dit schooljaar veilig kunnen laten verlopen. De coronamaatregelen vanuit het RIVM kunnen echter gedurende het schooljaar veranderen. Deze bepalen in grote mate wat er tegen die tijd wel en niet georganiseerd mag worden. Wij houden de maatregelen goed in de gaten houden en volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en Stichting LVO te allen tijde op.

 

Open Huis

In onze communicatie over de voorlichtingsactiviteiten hebben we aangegeven dat we in week 45 (maandag 2 t/m donderdag 5 november 2020) een Open Huis organiseren op alle scholen van LVO Weert. Om de veiligheid van leerlingen, ouders en personeel in acht te nemen hebben wij echter besloten het Open Huis in november geen doorgang te laten vinden.

Benieuwd naar de Philips van Horne? Onze promotiefilm op deze pagina geeft je een goed beeld van onze school. 

                

Meet & Greet: kom jij online kennismaken?

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Op de scholen van LVO Weert ben jij van harte welkom!

Normaal gesproken nodigen wij jou en jouw ouders uit om een kijkje te komen nemen op onze scholen. Dan laten we jullie zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Je leert het gebouw al een beetje kennen en maakt kennis met de leraren waarvan je volgend jaar les krijgt. Dat is dit jaar helaas allemaal anders. De coronamaatregelen maken het onmogelijk om op dit moment een Open Huis te organiseren en iedereen op onze school rond te laten kijken.


Online voorlichting
Omdat we jullie evengoed onze prachtige scholen willen laten zien, hebben we een digitale voorlichting gemaakt. Je kunt dus gewoon bij ons binnenkijken vanaf je eigen luie stoel! Hoe stoer is dat? Tijdens de uitzending vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? Bekijk hier de uitzending:


Heb je nog vragen?
We hebben gedurende de avond ontzettend veel vragen gekregen via de chat. Als het goed is, heeft iedereen inmiddels een antwoord gekregen op zijn of haar vraag. We hebben alle vragen en antwoorden op een rijtje gezet in zgn. Q&A-lijsten (Questions en Answers). Dan kunnen jullie de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens rustig doornemen.

Ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO Weert.Meeloopmiddagen

Op woensdag 24 februari en woensdag 3 maart 2021 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddag van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.Aanmeldavonden

Op maandag 8 maart en dinsdag 9 maart 2021 kom je met je ouder(s)/verzorger(s) naar de Philips van Horne om je aan te melden voor het komende schooljaar. Aanmelden kan tussen 19.00 en 21.00 uur. Onze docenten helpen jullie graag met het invullen van het aanmeldings- en toestemmingsformulier.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 7 en dinsdag 8 juni kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakinsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. Al benieuwd? De presentatie 'Kennismaking nieuwe brugklassen van afgelopen jaar' is hier in te zien. 

Philips van Horne

Samen creatief!