Kennismaken met de Philips van Horne

Zit jij in groep 7 of 8? Dan ga jij in de komende maanden een belangrijke stap zetten: je kiest een school voor voortgezet onderwijs. Een nieuwe school betekent ook een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden en meerdere docenten die de plaats innemen van je vertrouwde juf of meester van de basisschool. Weet jij al wat je zoekt? Zoek je een school met ruimte voor jouw talent? Kom dan naar de Philips van Horne. Hier sta jij centraal. We helpen je niet alleen bij het behalen van je diploma, maar leren je ook op een prettige manier zelfstandig te worden. We dagen je uit om jouw talenten te ontwikkelen in een veilige school met een warme sfeer. Wij hebben verschillende kennismakingsmomenten voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. We hopen je gauw te zien!


Aanbod

Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo en havo. Vanaf schooljaar 2021-2022 worden alle leerlingen in een tweejarige heterogene brugklas geplaatst. Gedurende deze twee schooljaren heb je de kans om te laten zien welk niveau het best passend is voor jou. Aan het einde van leerjaar 2 word je bevorderd naar mavo 3 of havo 3. Daarnaast biedt de school veel extra uitdagingen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Wij helpen jou bij je voorbereiding op een vervolgstudie of een plaats in de maatschappij. Het accent in ons onderwijs ligt sterk op begeleiding, met veel aandacht voor individualiteit. Ons onderwijs krijgt vorm vanuit waarden als verdraagzaamheid, respect, vrijheid en vertrouwen. Kennismakingsactiviteiten

Het is op dit moment nog niet te overzien wat de situatie rondom COVID-19 in het schooljaar 2021-2022 is en welke RIVM-richtlijnen er dan nog gelden. We gaan er vooralsnog vanuit dat we onze toekomstige leerlingen en ouders/verzorgers gewoon op school kunnen laten komen en hebben dan ook data ingepland voor ons Open Huis, onze voorlichtingsavond met proeflessen en de meeloopmiddag. Bekijk onze voorlichtingsposter hier. De coronamaatregelen vanuit het RIVM kunnen echter gedurende het schooljaar veranderen. Deze bepalen in grote mate wat er tegen die tijd wel en niet georganiseerd mag worden. Wij houden de maatregelen goed in de gaten houden en volgen de richtlijnen vanuit het RIVM en Stichting LVO te allen tijde op.


Extra meeloopmiddagen

De afgelopen weken konden de leerlingen van groep 8 zich aanmelden voor extra meeloopmiddagen op woensdag 24 en donderdag 25 november 2021. Eindelijk konden we de deuren openen voor deze leerlingen!

Omdat de besmettingen in het basisonderwijs de afgelopen dagen echter zo snel zijn opgelopen hebben we, na overleg met de besturen van het basisonderwijs, besloten de meeloopmiddagen alsnog te annuleren. We vinden het niet verantwoord om zoveel leerlingen van verschillende scholen op dit moment bij elkaar te brengen.

We vinden het heel spijtig voor alle groep 8-leerlingen en hopen dat we ze binnenkort alsnog de kans kunnen bieden om een kijkje te komen nemen.Open Huis

In week 2 (maandag 17 t/m donderdag 20 januari 2022) organiseren we een Open Huis op alle scholen van LVO Weert. Op dinsdag 18 januari 2022 kunnen leerlingen, ouders en andere belangstellenden ‘sfeer proeven’ op de Philips van Horne en actief deelnemen aan de activiteiten tijdens het Open Huis. We laten je zien waar onze leerlingen op school mee bezig zijn. Je leert het gebouw al een beetje kennen en maakt kennis met de leraren waarvan je volgend jaar les krijgt mocht je naar de Philips komen.

Ben je nu al benieuwd naar de Philips van Horne? Het afgelopen jaar hebben we een digitale voorlichting gemaakt. Je kunt dus nu al bij ons binnenkijkenl! Tijdens de uitzending vertellen we je alles wat je over onze scholen wilt weten. We nemen je mee het gebouw in en leggen de meest prangende vragen voor aan onze huidige leerlingen. Benieuwd? Bekijk hier de uitzending:

 


Heb je nog vragen?
We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden op een rijtje gezet in een zgn. Q&A-lijst (Questions en Answers). Je vindt hier ook de belangrijkste informatie over de heterogene brugklas 


Voorlichtingsavond en proeflessen

Van 14 t/m 17 februari 2022 staan op alle scholen van LVO Weert de voorlichtingsavonden met proeflessen gepland. Op de Philips van Horne wordt tijdens de voorlichtingsavond voor groep 8 op dinsdag 15 februari 2022 van 18:30 tot 20:30 uur uitgebreid informatie gegeven over het onderwijsaanbod (leerstromen en speerpunten). Leerlingen kunnen tijdens deze avond deelnemen aan diverse proeflessen. Aanmelden voor de voorlichtingsavond en proeflessen is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.  Ben je benieuwd naar het aanbod per school? Bekijk dan hier het onderwijsaanbod LVO WeertMeeloopmiddagen

Op woensdag 23 februari 2022 kunnen alle groep 8-leerlingen deelnemen aan de meeloopmiddag van LVO Weert. Je kunt dan kennismaken met de school van jouw keuze. Aanmelden voor de meeloopmiddag is verplicht. Meer informatie hierover volgt t.z.t.Aanmeldavonden

Aanmelden op één van de scholen van LVO Weert kan op maandag 7 en dinsdag 8 maart 2022 tussen 19:00 en 21:00 uur. Meer informatie over de aanmelddagen en benodigde documenten volgt t.z.t. Meer informatie over het aanmelden is te vinden op de pagina 'Aanmelden'.


Kennismakingsavonden

Alle nieuwe brugklasleerlingen maken op maandag 13 en dinsdag 14 juni 2022 kennis met hun mentor en medeleerlingen. Je ontvangt eind mei een brief met uitnodiging voor de kennismakingsavond waarvoor ook jouw ouders zijn uitgenodigd. Op de envelop (adressticker) staat vermeld in welke klas je bent ingedeeld. Al benieuwd? De presentatie 'Kennismaking nieuwe brugklassen van afgelopen jaar' is hier in te zien. 

Philips van Horne

Samen creatief!